bloggar
Digitalt

Hur bloggar man? – Att komma i gång!

-Ja, hur bloggar man egentligen?

Att blogga är väldigt kul och otroligt inspirerande för dig som älskar att vässa pennan och skriva för att nå ut och få berätta intressanta saker som du tycker att även andra borde få veta.

Ämnena kan variera mycket från bloggare till bloggare, men lusten till att nå ut med sitt berättande är en gemensam inre kraft samtliga bloggare besitter.

Så om man vill börja blogga nu då? – Hur gör jag? – Häng med nu!

– Jag är tex. lite intresserad av Design…

Design är ett komplext ämne som många har svårt att förstå. Det kan vara förvirrande eftersom det ofta är svårt att se sambanden mellan design och allt annat i livet, men det finns sätt att göra det lättare för dig.

Du behöver inte veta allt med en gång – Lär själv på vägen

Du behöver inte veta hur alla delar hänger ihop eller vad varje typ av design betyder innan du börjar lära dig om dem, även om det säkert skulle vara till hjälp. Det går bra om du bara vill ha grundläggande kunskaper om en eller annan typ av design. Du kan lära dig om vad som helst när som helst så länge din nyfikenhet är väckt och du har ett öppet sinne.

Intresse för ditt ämne underlättar, då det ibland upptar mycket tid.

bloggar - fickur

Det bästa sättet för någon som vill lära sig mer om design är att ta sig tid att försöka lära sig så mycket som möjligt. Ta vara på tillfällena som kommer upp, till exempel genom att besöka gallerier och museer eller gå ut med vänner som är intresserade av design.

Du kan också ta reda på vad de olika uttrycken betyder genom att söka efter definitioner online. Ständigt lära sig nya saker kommer hjälpa dig i ditt utbyte med andra om design.

Design är så brett – Börja skriva veckovis

Design är en bred fråga och du behöver inte vara expert för att kunna lägga upp en blogg som handlar om design. Du kan börja med att skriva veckovis bakgrundsartiklar om olika saker som du läst om som inspirerat dig och sedan komplettera med recensioner av nya produkter.

Du kan också skriva “hur man” guider, till exempel genom att skriva om hur man designar en blogg eller om hur man designar en hemsida. Oavsett vilka typer av inlägg du skriver, börja med att ställa frågor på Internet och läs artiklar om det som upptar dig så mycket före skrivandet.

Ställ frågor – Det berikar för alla material du jobbar med framöver

bloggar - ställ frågor

Det kommer hjälpa dig att ställa riktiga frågor om ditt ämne så att du kan förbättra på bloggen i stället för att bara skriva vad som helst. Du kan också se till att ta reda på vem som skulle vilja köpa dina eventuella framtida tjänster.

Du bör göra det innan du börjar marknadsföra eller sälja dem, även om du bara vill ha några få kunder.

Vem kan blogga?

Att blogga är utmärkt för individuella aktörer som vill leva sin dröm att få skriva och berätta om saker och samtidigt kunna tjäna en slant på det. Du tjänar mer med betydande inlägg och kvalitativa kontakter. Men att blogga ersätter inte den professionella designen, så var ute efter personlig unicitet i din utförlighet.

Det finns vissa investeringar också som behöver göras vid sidan av din tid för att bli framgångsrik. Innan du börjar blogga, se till att du har en strategi och planerade rutiner som efterföljs.

Läs även om denna blogg som fördjupar sig om detta ämnet makeitdesign

Här är några idéer om hur du kan blogga:

  • – Skriv en viss daglig eller veckovisa uppdatering som innehåller dina favoriter.
  • – Skriv vad som inspirerar dig som designer.
  • – Skriv strategier för läsare som vill bli mer kreativa.
  • – Skriv recensioner av nya produkter.

Viktigt när du skriver recensioner

När du skriver recensioner av produkter är det viktigt att fråga dig själv om du vet något om produkten och dess prestanda. Frågorna som du bör ställa dig beror på vilken typ av produkt som du recenserar, men vanligaste saker som folk vill veta är huruvida den fungerar effektivt eller inte, om den är bra för speciella behov och huruvida den kan användas i olika sammanhang.

Om du tex. skriver och berättar hur bra du tycker att: “UV-borsten från Eyracure” är, berätta utförligt hur du har testat den, om du har testat andra och jämfört med. Samt lägg med länk till sidan: https://eyracure.com/ så att man själv kan ta del av mer information om intresse uppstår.

Mer om livsstil, skönhet och tjänster kan du läsa om hos: mariamelee.com och om hur hon marknadsför sina pärlsmycken online.

Besök en annan spännande blogg för att få inspiration stefansentreprenad

Extra Viktigt! – Det ska tydligt framgå om du blivit sponsrad eller ingått avtal

blogga - sponsrad

– Viktigt också om du ingått avtal och till tex får pengar för att du beskriver en vara eller tjänst. Då ska det tydligt framgå i ditt inlägg. Allt annat är olagliglit och du kan bli bötfälld – Så var mycket noggrann med det!

Här kan du läsa mer om hur man kan blogga bättre & få fler följare!

Hoppas du fått med dig lite tips på hur man iallafall kan komma i gång! När du väl gjort det, så kommer resten av bara farten – Lycka till!

Läs gärna mer mer här på bloggen om: Hur du kan skriva din blogg mer SEO-anpassat – Då når du ännu fler följare! allthingsbright.se

Vill du läsa nyheter om teknik och annat? kolla in upmag.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *